Män som hatar kvinnor

Män som hatar kvinnor, så heter filmen som jag såg på ikväll. Om den var bra eller inte tänker jag inte berätta utan ni får bilda er, en egen uppfattning. När jag resonerar kring ämnet med egen uppfattning så märker man hur korkade människor verkligen är. Jag menar folk som anses vara smarta är ju egentligen korkade vanliga människor som har memoriserat en massa grejer som smarta människor sagt eller gjort. Så var finns dem här smarta människorna någonstans???? jag känner ingen i alla fall. Om alla människor bara försvann och jag var ensam kvar hade jag dött efter en vecka. Ingen ström = ingen micro då kan jag inte tina mina familjen dafgård matlådor eller koka nudlar. Jag är helt hundra på att alla jag känner hade gjort samma sak, en del ljushuvuden hade suttit kvar på samma ställe och väntat tills någon annan dykt upp eller att någon annan skulle fixa strömen. Men vem är då den där "någon annan"? Ingen som vet...

I morgon ska jag till örebro tingsrätt och bara sitta ner och lyssna, syftet är förstås att jag ska lära mig något nytt. Måste erkänna att det känns sjukt att önska att det kommer vara en intressant förhandling typ misshandel, mord eller nån som klantat till det riktigt regält. Men ett brottsmål och ett tvistemål hoppas jag hinna med.
Har för mig att det ska vara en förhandling om en äktenskaps skilsmässa. Vem vet kanske otrohet som ligger bakom konflikten. För många kan ordet otrohet verka vara självklart men det måste ändå kollas upp lite innan man kan döma någon. I en ordbok förklaras otrohet så här: "att icke vara trogen, att bryta den trohet som man är pliktig att visa någon". I Äktenskapsbalken står det i 1: 2 § 1 meningen; att makar ska visa varandra trohet och hänsyn. Att bryta mot lagen är straffbart och att umgås med kriminella speglar ju vem man själv är som person. Kan man då använda det som en anledning att inte vilja ha kontakt med otrogna personer?  
Vad är det då som får folk att vara otrogna, jag tänker verkligen inte gå in på djupet på den frågan för jag känner att jag skulle vilja sova nån gång snart. Men tror att det är viktigt att aldrig säga att sånt händer inte mig eller att ta varanda för givet. Öppenhet och ärlighet i ett förhållande är säkert också viktigt. Eller så gör man det lätt för sig genom att följa lagen samma § fast andra meningen lyder: De ska gemensamt vårda hem och barn och i samråd verka för familjens bästa. Med andra ord göra rätt för sig. Så alla er där ute som känner att detta inte känns helt rätt gör slut innan och till alla er andra som blivit bedragna, lämna dem eftersom att umgås med kriminella personer är knappast efterstävningsvärt. Detta låter kanske jätte konstigt men som sagt som tidigare nämnt ovan så räknas varken jag eller du till en av dem där smarta personerna så där har vi förklaringen ;)

Visst är det konstigt när hjärnan säger en sak och hjärtat åtrår något helt annat, kanske är p.g.a den där eva som lurade i Adam det där äpplet som gjort att vi alltid vill ha det som är förbjudet eller det som inte går att få. Nån måste man ju skylla på så varför inte någon som inte kan försvara sig eller för sin egen talan just nu =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0