STHLM

Dags igen...

Snackade med brorsan i förrgår och han ville få bekräftat det han hade hört, att juristerna i min klass inte kan festa på riktigt. Vad svarar man på en sån sak? Ja, först log jag lite för mig själv, innan jag funderade fram ett svar, han hade naturligtvis hört att det var lite stelt under tentafesten under fredagen. Visst var det lite lamt, när folk sitter med samma vinglas i tre timmar, inte alls som hemma där folk dricker allt de kan få i sig, försöker gå på händer och hälsar på lyktstoplar. Men nog om det, efter tentafesten som jag fortfarande har minnesluckor ifrån drog ett härligt gäng i två bilar upp till Sthlm. Detta gäng bestod av fem pojkar Jimmy, Vito, Kalle, Mato och fyra söta flickor Catrin, Frida, Emelie och Sofia. Eftersom detta med jämställdhet är ganska överskattat bestämde vi oss för att se till att det blev en mans respektive flickbil, vilket visade sig vara en dålig ide dels för att vi killar fick lyssna på matos snack om religion, pojkar med andra preferenser och allt annat som gjorde att det var svårt att sova/nyktra till men också för att flickorna lyckades köra lite vilse när det inte fanns en kille som kunde vägen dit, (haha* okej då jag hade själv aldrig hittat dit) men det är av den simpla anledningen att min tidigare inställning till allt som har med sthlm att göra, ni som känner mig vet vad jag menar, ni andra får hoppas att ni föddes med 2 IQ så att ni kan lista ut det själva.

När vi kom fram till stockholm efter två timmars bilfärd, fick jag veta varför man kallar sthlm för en storstad, först var det bara en massa skog men snart började stora och höga byggnade poppa upp, en av dem var globen, (den var lite större än kupolen). Ett kort stopp på systemet blev det ihopp om att lite lugnade skulle ta bort min huvudvärk som hade förföljt mig som min skugga hela vägen från Örebro. Eftersom Jimmy skulle
iväg på andra äventyr och flickorna kände för att shoppa följde jag och Mato med Vito tills hans hemtrakter vet inte vad stället heter men han håller på AIK, så någonstans i den sidan av stan. Det sjuka var dock när vi skulle ta pendeltåget då fick jag uppleva mild ostraffad kriminalitet, trots att man kunde köpa tågbiljett så plankade alla över spärrarna, trots att det fanns en vakt där som sålde biljetter ... Sjukt!
Men som jag har lärt mig, when in Rome do as the romans do, vilket betyder ungefär att man tar seden dit man kommer vilket är en självklarhet för mig men kanske inte för alla andra människor i vårt samhälle... Hemma hos Viktor blev det några timmars sömn sen var det dags igen för förfest! Vi drog till Carls o Emelies hotell på riddargatan, lyxigt hotell var det, med porrbelysning och hantlar etc. Men när kinamaten från 7 eleven och ölen
var slut drog vi till ett mysigt ställe som hette Grodan, där var vi kanske en timme och spanade in hur det går till i stockholm fortfarande behagligt salongsberusad och med dalacharmen o lite backslick föll flickorna som om att de var greker som aldrig åkt skridskor förut.
Därefter drog vi vidare till Sturekompaniet fortfarade var vi på listan tack vare Emelie, som tydligen har kontakter, så istället för att köa i någon timme var det bara att gå förbi kön på en röda mattan förstås.

Väl inne på kompaniet hände det galna...
Eftersom vi nu lyckats tappa bort sofia hade vi bara 3 söta flickor med oss. Vi dansade, drack och hade roligt. Det var ett stort ställe som hade tre dansgolv på tre olika våningar. En gång under kvällen hade jag lyckats ta mig in på ett ställe som jag tyckte var lite stelt så jag ville ta mig tillbaka och då kollade vakten konstigt på mig och frågade om jag hade kortet på mig och att han inte skulle släppa in mig igen om jag inte hade kortet med mig, jag skarattade och sa hit vill jag inte igen. Men det visade då sig att det där stället var VIP:n, och där festade självaste blackburn rovers och där var det en gratis bar, med så mycket champange, drinkar och öl man kunde önska sig... Men tur för mig var att vi hade singla charmtrollet Catrin med oss som lyckade bli uppraggad av Jason Rogers och med Emelies kontakter lyckades de två få in oss i VIP:n igen. Jag och Carl som var så glada som två stora pojkar kan vara, njöt av allt som erbjöds därinne, men det roliga var också att se allt sliskiga sthlmare som inte fick komma in där och vad ragg man fick genom att bara vara där, allt från botoxmammor till småflickor, men men jag som sätter ribban högt när det kommer till tjejer nöjde mig inte med en enda av dem, utan jag hade min drömflicka i huvudet hela kvällen. Men det var grymt, lättklädda flickor, gratis alkohol, färsha dansgolv och avundsjuka blickar på mig o gängets överlägsenhet. Därefter har jag lite oklara och osammanhängade minnen av vad som hände men det viktiga är väl att nämna att vi var inbjudna till White room som tydligen är nå coolt ställe som kändisar hänger på.

På vägen hem såg jag greven, en sliskig typ det där på förmodligen 40 år som lyckats ragga upp någon mindre utvecklad flicka på 20år. Jag vaknade i allafall upp hemma hos Jimmy, riktigt fint och mysigt hus hade han. Träffade dessutom hans föräldrar Leffe och Sanne, riktigt goa och fina människor det. Även Jimmys syster var väldigt trevlig och en tjej som vidare har en bra musiksmak (country), anledningen att jag inte nämner hennes namn är för att hon var en fin flicka o jag tvivlar på att de pojkar som läser denna blogg är nå bra pojkar så för att göra henne en tjänst håller jag hennes namn lite hemligt ;) Sista kvällen avslutades med att springa runt i alla affärer och bara se sig omkring i underbara stockholm. Såg bland annat dramaten, NKs julfönster, globen, malmskildsgatan, Plattan, Jasmine, Gallerian, slottet, greven, gold diggers, minst sju donken ... allt.
Kan bli min framtida arbetsplats den staden, så mycket tyckte jag om den staden.

Nu ska jag nog inte skriva så mycket mer om mina upplevelser i sthlm, det viktigaste är att ni alla förstår att jag hade en 2000 gånger bättre helg än er och det tackar jag Jimmy och gänget för (samt Jimmys morföräldrar som var så söta så). Sen att jag inte berättar mer är för att ni förmodligen inte skulle tro det själva för jag har
själv svårt att förstå hur ballt det var...

Nästa gång jag bloggar kommer jag dela med mig om skvaller om juristerna här i Örebro, alltifrån Björnbergs språkliga hängivenhet till att resonera kring hur Smålandsflickan tänker när hon ställer "frågor" som egentligen är påståenden...

Nu ska jag iväg på äventyr ... ;)
<3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0